26 april 2011

Skrattar bäst som skrattar sist

Real Madrids fans fick tillfälle att fira vid fontänen "La Cibeles" förra onsdagen efter cupsegern och den första titeln på flera år. Nu står finalen i Champions League på spel och Barcelonaspelarna är revanschsugna!

Det fotbollstokiga Spanien upplever tre ovanligt intensiva veckor, med inte mindre än fyra rivalmöten mellan Real Madrid och Barcelona. Vi befinner oss just nu i ekvatorn, där Real Madrid har ett moraliskt övertag efter att de vunnit cupfinalen förra veckan och därmed sin första titel på flera år. Barcelona tog dock greppet om ligaguldet genom att spela oavgjort i Bernabéustadion och behålla sitt betryggande försprång på åtta poäng. Nu återstår endast fem omgångar av säsongen.
Real Madrids cupseger var något överraskande, då Barcelona är det lag vars spel övertygat mest. Real har dock fått förnyat självförtroende och det lovar bli två mycket laddade möten i semifinalen i Champions League. Den första spelas imorgon onsdag i den spanska huvudstaden och returen nästa tisdag, i Barcelona. Katalanerna är inte i lika fin form som för ett par månader sedan, men gissa om de är ute efter revansch efter cupförlusten.
Real Madrids tränare José Mourinho vet hur man ska neutralisera katalanernas passningsspel, men Guardiola regisserade den fantastiska 5-0 segern i El Clásico i höstas. Själv är jag “culé” (barça-fan) sedan barnsben så helt objektiv är jag ju inte när jag tippar att Barcelona går vidare för att ta sin andra Champions-titel på tre år. Skrattar bäst som skrattar sist!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar