31 maj 2011

Messi släng dig i väggen

Barças Gerard Piqué har mängder av troféer, men den mest avundade heter Shakira.

Världens bästa fotbollsspelare är utan tvekan Lionel Messi. Han har vunnit guldbollen de två senaste åren och lovordas av alla i F.C. Barcelona, inkluderat tränaren Guardiola. Klubbens verklige guldgosse är dock en annan spelare. Han heter Gerard Piqué och blott 24 år gammal har han ett troféskåp som inte ens Messi kan mäta sig med.

Piqué är fotbollens Alexander Lukas. Han har liksom de flesta stjärnor i Barça formats i fotbollsskolan La Masía, men väldigt tidigt värvades han till Manchester United, med vilka han vann en Champions-League titel. Han har senare vunnit två till med Barcelona och dessutom spanska cupen, ligan tre gånger, spanska supercupen, europeiska supercupen och VM för klubblag. Som om det inte vore nog är Piqué både EM- och VM-mästare med Spanien.

Men den trofé som han utan tvekan är mest avundad för, åtminstone bland de manliga supportrarna, är att han är sångerskan Shakiras pojkvän. I söndags dansade de tillsammans på scenen på colombianskans konsert i Barcelona. Att hon är tio år äldre än Piqué är inget större hinder.

Visste du förresten att båda fyller år 2/2? Det är därför Piqué numera firar sina mål (jo, han gör mål också trots att han är mittback) med att korsa armarna och visa upp två fingrar i varje hand.

Vidare är Piqué modell för en Spaniens mest kända modefirmor. Kan man be om mer?

I skrivande stund har Piqué 2 202 781 anhängare på sin Facebooksida. Där kan du läsa mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar