06 juni 2011

Call me Al...

Säg det till toner Alfredo, men ibland blir det missljud.

PSOE:s handplockade kandidat till regeringschef nästa år Alfredo Pérez Rubalcaba har bland annat gjort sig känd för att citera kända sånger i parlamentsdebatten. För några veckor sedan replikerade han till en ovanligt nitisk motståndare från PP-leden att han är som sången av gruppen Amaral ”Sin ti no soy nadie” (Utan dig är jag ingen). Inrikesministern syftade på ledamotens fixering vid Rubalcabas person och att det verkade som att han gjort till sitt kall att varje vecka attackera regeringstalesmannen.

Utan att veta det har Rubalcaba i dagarna själv levt upp till en sång, nämligen Paul Simons ”Call me Al”. Efter att han indirekt utsetts till PSOE:s huvudkandidat har Rubalcaba inlett en turné till partiets regionala avdelningar och han startade i Andalusien, där PSOE riskerar att förlora makten. Där förkunnande han att hans första mål är att gå från ”Rubalcaba” till att vara ”Alfredo” med partikamraterna. Precis som texten i Paul Simons kända sång alltså.

Däremot tvivlar jag på att ”Al” hade varit lika osmidig som Rubalcaba. För sin partiresa till Andalusien använde inrikesministern nämligen ett militärflygplan. Det gav Partido Popular, som brinner efter pilar att skjuta på den nye rivalen, en mängd projektiler. Dels kunde PP anklaga Rub... förlåt, Alfredo, för att slösa med statliga resurser i partisyfte och dels kunde oppositionen göra gällande att ”Al” och Zapatero i grunden är samma sak, då Zapatero upprepade gånger kritiserats för att bruka privatplan för sina partiresor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar