07 maj 2011

”Ánimo, Seve”

Imorgon följer Seves drive med i bagen. Golflegendaren avled i natt vid endast 54 års ålder.

Spansk golf är i sorg. Inte bara i bildlig utan i högsta grad i verklig mening. Severiano Ballesteros avled i natt vid endast 54 års ålder, omgärdad av sin familj.

Redan igår spreds nyheten om ”Seves” försämrade hälsa och luften gick helt ur den pågående tävlingen Open de España, som spelas just nu på El Prat i Barcelona. Ballesteros är den främsta företrädaren för spansk golf och är beundrad av alla, både spanska och internationella spelare.

Seve är den främste spanske golfspelaren någonsin. Själv kom jag inte i kontakt med sporten förrän efter hans stora framgångar, men genom min far blev jag bekant med denna legend. Jag minns min fars beundrande blick när vi gick med Ballesteros i början på 80-talet i Scandinavian Masters på Ullna. Den gången spelade han inte så bra, men min far uppmuntrade honom på klassiskt spanskt manér genom ett ”Ánimo Seve” (”Upp med hakan”).

Många år senare, när jag själv börjat spela golf, kom jag över en Callaway Drive som varit Seves, och som han signerade åt mig i samband med en clinic på San Roque Golf.

Imorgon ska jag spelare en runda på Calanova Golf. Då följer Seves drive med i bagen. Hans minne lever vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar