04 maj 2011

Lite för mycket av det goda

Pedro gjorde Barcelonas mål igår i 1-1 matchen hemma mot Real Madrid. Bilden tog jag i Rosaledastadion i Málaga.

Så var då fyra rivalmöten mellan Barcelona och Real Madrid på mindre än tre veckor avklarade. Real Madrid vann cupfinalen, medan Barcelona knep finalen i Champions League och säkrade ligasegern genom oavgjort i Bernabéustadion. Rivaliteten mellan de två storklubbarna gick dock över alla bräddar och lämnade en bitter eftersmak.

Det har talats väldigt lite om fotboll dessa veckor. Real Madrids tränare Mourinho anklagade Barcelona för att ständigt gynnas av domarna. Barcelonas styrelse anmälde honom till UEFA medan Real Madrid i sin tur anmälde Barcelona för osportsligt uppträdandet. Båda fick avslag, men efter det sista mötet igår fortsatte Real Madrid att klaga på domarna och i största allmänhet agera som riktigt dåliga förlorare.

Konfrontationerna riskerar att få mer omspännande konsekvenser, då många av rivalerna faktiskt spelar tillsammans i landslaget. Spanien är världmästare och har dessutom EM-titeln att försvara nästa år. Landslagstränaren Vicente del Bosque (numera marquis) har uttryckt stor oro för situationen och inför gårdagens match varnade han spelarna för att de kan ställas åt sidan, om deras beteende hotar den goda stämningen i landslaget.

Del Bosques uttalande är en av de få vettiga saker vi kunnat höra från fotbollsprofilerna den senaste tiden. Nu är det tack och lov slut på rivalmöten för den här gången. Vi får se vad som sker efter sommaren, när Real Madrid och Barcelona möts i finaln i spanska supercupen, där säsongens första titel står på spel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar