16 maj 2011

Ovärderlig organisation

Hundratals personer marscherade 15 maj i Benalmádena till stöd för cancerföreningen Cudeca.

Regeringen antog i fredags en ny lag om rätt till en hedersam död. Denna rätt har dock främjats sedan flera år på Costa del Sol av cancerföreningen Cudeca.

Igår söndag hölls Cudecas årliga marsch ”Walkathon” i Benalmádena. Som vanligt deltog hundratals människor, majoriteten utlänningar.
Borgmästaren i Benalmádena Enrique Moya (PP)  deltog i arrangemanget.

Cudeca hjälper årligen hundratals personer, både obotligt sjuka cancerpatienter och deras anhöriga. De fyller en funktion som än så länge inte täcks av den spanska offentligvården och som innebär en ovärderlig hjälp i en av de svåraste situationer som en familj kan hamna i.

Hjälpen, som består både av läkare, terapeuter, hembesök, rådgivning och terminalvård, är helt gratis. Det innebär att föreningen är avhängig av bidrag från allmänheten.
Hollywoodstjärnan och Málagasonen Antonio Banderas har givit Cudeca sitt fulla stöd. På bilden med Cudecas grundare Joan Hunt.

En som givit Cudeca sitt fulla stöd är skådespelaren Antonio Banderas. Om du bor hela eller delar av året på Costa del Sol borde du också se på vilket sätt du kan bidraga. I bästa fall behöver du inte ens deras assistans och gör du det kommer du att välsigna att Cudeca existerar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar